De Kastuin is één van de tuinen die in het park zijn gesitueerd. De voormalige kweekkas is getransformeerd naar een stijlvol eco-restaurant. In de lage haag zijn zitelementen en een zestal bijzonere komkommerpoorten opgenomen. Het is een openbare tuin, een esthetische groentetuin, waar het publiek kan wandelen door de boomgaarden en langs de bloemrijke kruidenbedden.
De eetbare tuin is onderdeel van restaurant ‘De Kas’. In deze ‘jardin gastronomique’ kunnen de gasten zien hoe hetgeen zij geserveerd krijgen, wordt gekweekt. Er kan gedineerd worden in de schaduw van druiven, tussen de geurende kruiden of aan lange tafels in de boomgaard. De systematiek van een kwekerij gaat samen met een aangename verblijfstuin.
De tuin van restaurant de Kas is omgeven door een haag waarin een zestal zogenaamde Komkommerpoorten zijn ontworpen. Met de komkommerpoorten wordt de openbare, relatief kwetsbare, eettuin van restaurant de Kas ’s nachts afgesloten. Het decoratieve komkommer-motief verwijst naar het concept van de tuin; een tuin op tafel!
Amsterdam
ca. 800 m2
Stadsdeel Watergraafsmeer | Gemeente Amsterdam
2000 - 2002
2003
750.000 euro